Kotien sisustussuunnittelu

 

Kotien sisustussuunnittelu alkaa käynnillä kohteessa, jolloin kartoitetaan suunnittelun tarve ja laajuus. Käynnin pohjalta pystymme laatimaan suunnittelutyöstä yksityiskohtaisen tarjouksen ja suunnittelutyön kustannukset saadaan määriteltyä tarkasti etukäteen. Tilauksesta ja kohteesta riippuen voimme laatia esimerkiksi sisustussuunnitelman, johon sisältyy tilan käyttöratkaisut, pintamateriaalien-, värien-, tekstiilien-, kalusteiden- ja valaisinten valinnat ja -sijoittelu. Sisustussuunnittelu voi käsittää myös vain jonkun osan edellä mainituista. Esimerkiksi edullinen, mutta paljon ratkaisuja tarjoava väri- ja tekstiilisuunnittelu voi toisinaan riittää.

Ideoita ja ratkaisuja käydään läpi toimistollamme palaverissa, joten mitkään valinnat eivät tule asiakkaalle lopussa yllätyksenä. Tilaajalle jää suunnittelusta piirustusten ja esityskuvien lisäksi väri- ja materiaalikartat, kaluste- ja varusteluettelot, sekä tuotteiden hankintapaikat hintatietoineen.

Ammattilaisen avulla sisustuksen suunnittelu on myös mukavaa. Sisustussuunnittelija osaa ottaa huomioon asiakkaan toiveet, tyylin ja budjetin, kohteen mahdollisuudet ja rajoitukset, sekä olla innovatiivinen asiakasta auttavalla tavalla. Hyvin suunniteltu kohde helpottaa myös toteutusta huomattavasti.

Koska suunnitelmasta jää tarkat dokumentit, niitä apuna käyttäen suunnitelman toteutus on helppoa. Sisustussuunnittelija voi auttaa myös tarjouspyyntöjen laatimisessa, tilausten tekemisessä sekä työnsuorittajien valinnassa.

 

 

Vanhan talon sisustussuunnitteluruokailuhuoneen sisustusPienen paneloidun wc:n sisustussuunnittelu

 

 

 

 

 

Kotien tekstiili- ja värisuunnittelu

Tekstiilisuunnittelu on kevyempää suunnittelua, johon ei tuoteta piirustuksia vaan pelkät tuoteluettelot ja tarvittaessa materiaalikollaasit. Ratkaisut käydään toimistolla läpi asiakkaan kanssa esittelemällä kangas- tapetti ym. näytteitä. Tekstiili- ja värisuunnitelmalla saa aikaan suuria muutoksia pienellä suunnittelubudjetilla – suunnitelman teettäminen ei maksa paljoa ja rahaa jää itse toteutukseen.

Autamme löytämään kodin tekstiileihin oikeat värit, kuviot, materiaalit ja toteutustavat, jotta kohteeseen toivottu tyyli toteutuu ja valinnat kestävät niin aikaa kuin kulutustakin.

Tekstiilisuunnitelman mukana tulee luettelo kankaista, sekä kaikista muistakin tarvikkeista, mm. verhojen ripustuksista: tangoista, kiskoista, kannakkeista, renkaista, nauhoista jne, sekä eritelty laskelma ompelukustannuksista. Tekstiilisuunnitelmaan voidaan sisällyttää verhojen lisäksi matot, verhoilukankaat, päiväpeitot, sängynpäädyt, sisustustyynyt ym. Useimmiten tekstiilien kanssa samaan aikaan valitaan myös tapetit ja/tai maalit, jolloin tekstiilisuunnitelmaa täydentää huoneen muu värisuunnitelma. Oma ompelimo ja verhoomo vastaa tekstiilituotteiden valmistuksesta laadukkaasti ja ammattitaidolla.

 

 

Verhoilukangasta ja päiväpeittoJuuttimattoTekstiilisuunnittelu, pellavaverhot

 

 

 

 

Sisustussuunnittelun dokumentit

Kaikki suunnittelupalavereissa läpi käydyt asiat kootaan yhtenäiseksi sisustussuunnitelmaksi, jonka tilaaja saa Pdf muodossa itselleen.  Sisustussuunnitelman avulla suunnitelman oleellisiin yksityiskohtiin ja yleisilmeeseen on helppo palata myöhemmin toteutusvaiheessa. Sisustussuunnitelmaa on helppo lukea ja siinä tavoiteltuun tunnelmaan palata.

Tämän visuaalisesti helppolukuisen suunnitelman lisäksi mukaan liitetään tarkat tuoteluettelot hintatietoineen ja hankintapaikkoineen. Lisäksi tehdyt pohjapiirrokset ja leikkauskuvat mittakaavassa saa mukaan erillisinä liitteinään.

Suunnitelman laajuus ja tarkkuus sovitaan tilausvaiheessa tarjouksella etukäteen. Aina ei ole tarpeen tehdä kaikkia mahdollisia piirrustuksia vaan vähemmälläkin ajatus tulevasta tilasta välittyy. Tällöin aikaa piirtämiseen ja paperitöihin ei käytetä niin paljon ja suunnittelukustannukset eivät karkaa korkeiksi. Toisinaan taas, kun projekti on laajuudeltaan ja taloudellisilta panostuksiltaan mittava, on paikallaan käyttää enemmän aikaa myös koneen ääressä ja tuottaa tilaa hyvin havainnollistavat 3D kuvat, sekä tarkat pohja-, leikkaus ym. piirrokset, jotka nähtyään asiakas voi suunnitelman ratkaisut hyväksyä. Sisustussuunnittelu siis aina räätälöidään tarpeeseen ja varmistutaan siitä, että asiakas maksaa juurikin ja vain tarvitsemistaan tunneista, kohteen vaatimustason mukaan.